Over ons

Hereford Vrederijk is een familiebedrijf opgericht door veehouder Marten Koiter in 2009. Wij hebben gekozen voor de Hereford vanwege het karakter en de soberheid van het ras, maar toch met de eigenschap echt vlees te kunnen aanzetten.

Inmiddels zijn wij een van de grootste fokbedrijven van Nederland met 250 runderen, waarvan een 90tal fokkoeien. Zij hebben zo’n 150 hectare land tot hun beschikking. Dit beslaat onder andere natuurgebied Breevenen, een stuk land dat wij pachten van de Waterleidingmaatschappij Drenthe.

Kenmerkend voor Hereford Vrederijk is ons internationale karakter; een deel van onze runderen is van Deense en van Zweedse origine, daarnaast exporteren wij sinds enkele jaren ook naar België en Frankrijk.

Onze ambitie is om de fokkerij op een hoger niveau te tillen en te werken met een 100% stamboekkudde. Met gepaste trots mogen wij zeggen dat onze runderen een hoge gezondheidsstatus hebben en dat een van onze stieren zich tot het selecte gezelschap van excellente stieren mag rekenen.